Kombinera Eskilscupen med sommarfestivalen Hx - Eskilscupen

Kombinera Eskilscupen med sommarfestivalen Hx

Skrivet 31 juli 2018 08:45
Ändrad 31 juli 2018 08:52
Till helgen börjar årets sommarfestival Hx med fri entré till drygt 50 spännande musikakter och minst lika många aktiviteter för hela familjen. Längs det vackra Sundet väntar mängder av underhållande upplevelser. Målet med Hx är ett brett och varierat programutbud som gör det möjligt för alla tusentals besökare att hitta något som tilltalar dem alldeles särskilt mycket!

Programmet för Hx är distribuerat till alla helsingborgare och idag tisdag 31 juli börjar festivalområdet att byggas upp.

– Under genomförandeveckan går vi från att vara fem personer i projektgruppen till 100 som alla har viktiga funktioner för att vi ska kunna drifta detta stora evenemang. Det är en fantastiskt inspirerande att känna entusiasmen och engagemanget bland alla människor som är involverade i arbetet med att genomföra ett så bra Hx som möjligt, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

Hx pågår 3-4 augusti, men redan på tisdagen den 31 juli påbörjas den omfattande transformationen från ett ”vardagshelsingborg” till en välkomnande sommarfestival som sträcker sig längs det sommarvackra Sundet hela vägen från Hamntorget till Fria bad.

Sommarfestivalen Hx bjuder på över 50 musikakter och lika många aktiviteter för alla åldrar, smaker och intressen. Första spelningen på festivalens stora scen på Gröningen blir det helt unika musikaliska mötet mellan Lisa Miskovsky och Helsingborgs Symfoniorkester. På samma scen avslutas Hx sedan under lördagskvällen med Wilmer X som landar med sin omskrivna och bejublade 40-årsturné.

– Nu när det bara är några dagar kvar tills vi drar igång årets Hx känner vi förstås hur festival-pulsen ökar högst påtagligt, och alla vi som har jobbat med evenemanget ända sedan i vintras ser verkligen fram emot att få möta besökarna. Vi hoppas förstås att de liksom vi själva ska tycka att det har blivit ett magiskt bra program, säger Nathalie Jarnhäll.

PROGRAMMET FÖR HX

För att underlätta för alla besökare att ta sig till sommarens festival kommer Skånetrafiken att sätta in extra bussar. På Sofiero erbjuds gratis parkering för de lite mer långväga. Därifrån kan man sedan antingen ta en skön promenad till festivalområdet eller åka med buss. Eftersom många väljer att ta cykeln, finns en cykeluppställningsplats framför Helsingborgs Konserthus som är bemannad mellan kl 12.00 – 00.30.

Vid alla större arrangemang i Helsingborg påverkas trafiken på olika sätt. Ambitionen vid planläggningen av Hx har varit att minimera antalet begränsningar när det gäller framkomligheten inför, under och efter festivalen.

- När vi har skapat det härliga och sammanhängande festivalområdet, har vi samtidigt haft stort fokus på att hitta olika trafiklösningar så att framför allt de boende i området inte behöver påverkas mer än nödvändigt. Tillgängligheten för privata parkeringsplatser och parkeringshus kommer självklart inte att påverkas, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

Trafikbegränsningarna under Hx gäller mellan 1/8 – 6/8.

Nästa nyhet: Nebraskatjejer mest långväga gästerna

Skrivet 30 juli 2018 18:36
Nebraska ODP.Där har ni de mest långväga gästerna i 2018 års version av Eskilscupen. Från "USA:s Norrbotten" kommer ett helt nykomponerat lag - kryddat med ett visst inslag av OS i Los Angeles 1984. Nebraska, i USA:s centrala delar, är mer känt för majsproduktion är fotbollsexporter. ODP står för "Olympic Development Program", men syftar inte att direkt forma blivande fotbollsmatadorer i de Ol... Läs mer