Eskilscupen arrangeras i Helsingborg torsdag - söndag i vecka 31.

Eskilscupen är ungdomsturneringen i fotboll som ger dig en fantastisk sommarupplevelse för både killar och tjejer - från liten till stor! Vi kan stoltsera med att vi är en av Sveriges äldsta och största fotbollsturneringar med årligen drygt 865 deltagande lag. Eskilscupen ger dig unikt många medaljchanser och garanti till många matcher oavsett nivå. Spelschemat styr samtliga åldersgrupper till förmiddag- och eftermiddagsblock, vilket ger laget möjligheter att tillsammans upptäcka sommarstaden Helsingborg. I 9 mot 9- och 11 mot 11-klasserna inleder ni med fyra matcher i gruppspel och kval, därefter följer antingen A-, B-, C- eller D-slutspel. 7 mot 7-klasserna består istället av ett gruppspelskoncept med nya grupper varje dag under de tre speldagarna, där grupperna nivåanpassas efter respektive tävlingsdag.

För våra gäster boendes på någon av våra Eskilscupenskolor eller samarbetshotell kan incheckning ske från torsdag förmiddag och därefter ges det fri möjlighet under resterande torsdagen till att upptäcka Helsingborg, Skåne eller varför inte en tur över till Danmark? Våra 2350 fotbollsmatcher startar därefter under fredagsmorgonen kl. 08:00 och avslutas söndag kväll med finalspel i de äldre klasserna inne på Olympia. 

Eskilscupens startskott sker med en invigning och gemensam parad för alla deltagare genom Helsingborg där lagen med sina enhetliga färger och flaggor skapar ett färgglatt paradtåg och en festlig atmosfär. Paraden avslutas med en show.  Missa inte våra arrangerande events som pågår under Eskilscupen under fliken ”Program”.

CUPEN MED DET UNIKA SLUTSPELSFORMATET

Cupäventyret inleds med gruppspel om fyra lag i varje grupp som spelas på ett 80-tal ypperliga fotbollsplaner runt om i Helsingborg. Betyget för fotbollsplanerna från de som besökt oss tidigare är utmärkt och vi kan tillsammans med Helsingborgs stad stoltsera med att ingen annan turnering kan visa upp den kvalitén på sina planer som vi gör. Ni möter garanterat lag från olika delar av landet eller varför inte någon av våra utländska gäster? Nya härliga upplevelser är att vänta!

9 mot 9- och 11 mot 11-klasserna

Efter två inledande matcher på fredagen och två matcher på lördagen vidtar slutspel under söndagen. Tre gruppspelsmatcher leder till en kvalmatch som placerar er vidare i A-, B-, C- eller D-slutspel. Gruppettor möter grupptvåor i en match om vilka som ska gå till A- respektive B-slutspel. Likaså möter grupptreorna gruppfyrorna om C- respektive D-slutspel. Detta ger varje lag minst fem matcher och spel i alla tre dagar. Det ger också lagen slutspel mot likvärdigt motstånd och förhoppningsvis befinner sig alla lag på rätt nivå under söndagen, vilket gör att möjligheten att spela final för första gången troligtvis är större än någon annanstans. I Eskilscupen får hela 64 lag får chansen att spela final! 

7 mot 7-klasserna

Precis som i de äldre klasserna är lagen i 7 mot 7-klasserna garanterade många matcher! Istället för slutspel spelas istället nya jämna och utmanande grupper varje dag i dagarna tre. Grupperna nivåanpassas efter dag ett inför respektive tävlingsdag och skapar jämbördigt motstånd hela vägen fram. Våra gäster uppskattar nya motståndare och lag de sällan eller aldrig mött tidigare - något vi utgår ifrån i gruppspelskonceptet.

Minicupen & 5 mot 5, 3 mot 3 -klasserna

Eskilscupens Minicup avgörs under fredagen och lördagen på OIympiaområdet där flickor och pojkar 7-9år i 3v3 och 5v5-mannaformat får möjligheten att spela sammandragsfotboll mot varandra i en trivsam miljö. Höjdpunkten är förstås att få spela inne på Olympia med en av Sveriges finaste gräsmattor under fötterna och ett härligt publikdrag på läktaren. Anmäl er redan idag då det finns begränsat antal platser i varje klass!
Flickor och pojkar 7 år spelar fredag i spelform 3v3. 
Flickor och pojkar 8-9 år spelar lördag i spelform 5v5.

Röster om Eskilscupen

Hur upplevde du Eskilscupen?

Vi har varit på alla stora ungdomscuper i Sverige utom Gothia och av dom vi upplevt är Eskilscupen klart bäst! En fantastiskt härlig och bra arrangerad turnering med naturgräsplaner som var ren perfektion. Helsingborg är en fin sommarstad och den visade sig från sin bästa sida med fantastiskt väder! Pricken över i:et var att finalen gick inne på Olympia!

Varför är Eskilscupen ett bra val?

Eskilscupen är en välstrukturerad cup, vilket underlättar för tränare, ledare samt föräldrar att följa laget. Det finns väldigt många fina minnen jag tar med mig från denna cup, men det starkaste minnet är när jag ser vår kapten lyfta guldpokalen inne på Olympia. Jag rekommenderar alla ungdomslag att vara med i Eskilscupen med fina spelplaner och fin service hos arrangörerna samt många duktiga lag och spelare. Vi har redan hunnit vara med två år och planerar redan inför nästa år då vi hoppas på att få försvara vår titel.